De Beste Rijles Tips ook voor je Rijexamen

Wat ik wil benadrukken is dat wij hier natuurlijk niet al onze goude tips over het praktijkexamen en algemene rijlessen kunnen opschrijven omdat er genoeg rijscholen zijn die dat dan weer van ons gaan stelen en gebruiken.

Helaas is dit al vaker voorgekomen, en erger nog, helemaal verkeerd toegepast. Dus hieronder nu de meest voor de hand liggende tips, die natuurlijk wel handig zijn voor iedereen! Alleen wil je de "creme-de-la-creme" van alle tips, dan raad ik je aan om gewoon een pakket bij ons te nemen. Wij kunnen je dan velen malen beter sturen, dit zijn meer algemene tips die voor iedereen gelden. Aan persoonlijk heb je veel meer omdat we ook jou hebben geanalyseerd en zo precies weten waar jou sterke punten maar ook valkuilen liggen.

Al onze leerlingen worden overspoeld met handige tips en ezelsbruggetjes om gewoon in een keer te slagen voor het Rijexamen!

Praktijkexamen Tips

1. Zorg dat je genoeg lessen hebt gehad en alles hebt gevraagd!

Er zijn een aantal voordelen aan ‘genoeg’ rijlessen hebben gehad. Het klinkt natuurlijk een beetje als een rare tip, maar het draait hier om zelfvertrouwen. Als je zelf ervan overtuigd bent dat je genoeg lessen hebt gehad en er ook echt klaar bent voor het Praktijkexamen dan kom je velen malen meer zelfverzekerd over tijdens je rijexamen.

Maar het is niet alleen superbelangrijk om zelfverzekerd over te komen maar vooral om het te zijn. Je zal zien dat altijd juist net op je rijexamen er iets gebeurt wat je nooit hebt meegemaakt. Of dat je gaat twijfelen over iets waar je normaal nooit over twijfelt! Nu is het zo fijn om lekker in de stof en de regeltjes te zitten dat je gewoon precies weet wat wel en niet te doen.

Klinkt simpel maar echt trust me, een levensredder dit…

2. Goed uitgeslapen zijn

Net als bij elk ander examen is het erg belangrijk om scherp te zijn. Zorg er daarom ook voor dat je de avond voordat je het praktijkexamen hebt dat je goed hebt geslapen en goed uitgerust bent.

Ook goed eten is goed voor de concentratie, de avond ervoor maar ook voordat je op examen gaat! Heel duf dit maar het ontbijt is echt de belangrijkste maaltijd van de dag, het laat je namelijk de rest van de dag goed eten.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je ziek bent, een griepje of een verkoudheid, gewoon iets waardoor je niet optimaal kan presteren. Zeg dan het examen af! Het klinkt misschien lullig en je moet misschien even wachten voordat je weer kan (als je ervoor kiest om bij ons af te rijden, vinden we supersnel weer een plekje voor je hoor), maar er is niks vervelender dan te moeten zeggen “Had ik maar…”

3. Gaat er iets niet lekker, ga dan gewoon door!

Wat ik echt te zonde vind maar helaas toch veel te vaak zie is dat mensen tijdens het rijexamen een piepklein foutje maken en dat alles totaal in de soep laten lopen!

Ik kan er maar 1 ding over zeggen: NIET DOEN!

Je bent zeker niet gelijk gezakt als je 1 foutje maakt, de examinator weet ook echt wel dat het een spannend moment voor je is. Kijk als je vaker dezelfde fout maakt en ook op verschillende vlakken dan heeft de examinator een reden om je niet te laten slagen. Dingen als kijktechniek en veiligheid staan natuurlijk hoog op het lijstje van de rijexaminator.

Maar maak je een foutje, echt geen probleem… Denk gewoon aan je rijlessen en wat je daar had moeten doen en doe dat! Ga niet denken aan je fout en spendeer al helemaal geen tijd aan denken of je het wel of niet hebt gehaald! Dat hoor je wel als je klaar bent met het examen.

Geloof me, als wij jou op examen sturen dan ben je er echt klaar voor en dan kan je het hartstikke goed, dus geloof in jezelf en doe gewoon wat je in de les ook zou doen!

Neem Rijlessen bij Onze Rijschool!

Bij ons is een Proefles helemaal Gratis en Vrijblijvend dus als je na de les toch twijfelt of helemaal niet bij onze autorijschool wilt komen lessen dan hoef je helemaal niks te betalen. Maar je bent natuurlijk niet voor niks op deze pagina beland, jij bent op zoek naar de beste tips voor het rijexamen en voor gewone rijlessen. Zoals we hierboven al zeiden, op deze pagina staan algemene tips die voor iedereen werken.

Wil je nou echt tips die bij jouw specifiek pakken, mede gebaseerd op je minpunten, dan hebben we toch echt wat informatie van je nodig. Dit gebeurd, en nog veel meer trouwens, allemaal tijdens een gratis proefles. We onderzoeken helemaal wat voor een leerling je bent en zo komen er gouden tips uit voor jou. Deze persoonlijke tips helpen minimaal 3x zo goed en ze zijn uniek! Door onze tips en ezelsbruggetjes wordt het voor jou bijna moeilijk wordt om niet te slagen voor je praktijkexamen!

Rijles en Proefles Tips

1. Luister goed en accepteer fouten…

Ja duhh, logisch toch? Je komt niet voor niets bij ons instructie halen… Maar toch maak ik het zo vaak mee dat mensen toch denken dat ze het beter weten dan een van onze instructeurs. Natuurlijk kan dat voorkomen en ik wil ook zeker niet zeggen dat onze instructeurs goden zijn of zoiets.

Maar onze instructeurs hebben allemaal veel ervaring en hebben al honderden voor je laten slagen. De manier waarop we dingen leren kan voor sommigen wat omslachtig voelen en we moedigen het ook alleen maar aan om kritiek te leveren op ons, daar worden wij immers beter van. Maar wij willen ook dat jij slaagt (en zo snel mogelijk) en het helpt als je gewoon doet wat we instrueren.

Je zal zien dat je, na een paar keer proberen, het onder de knie krijgt. Vaak is die ‘omslachtige’ manier alleen maar goed voor het rijexamen, zodat je zeker slaagt. Van ons mag je alles wat we je leren weer vergeten nadat je dat roze kaartje in handen hebt. Maar je zal zien dat je na wat ervaring opgedaan te hebben vaak zal denken van ‘oh ja, toch wel handig wat die gasten me hebben geleerd’…

2. Stel vragen totdat je het echt snapt

Jij betaalt voor de rijlessen, dus zorg ook dat je pas zegt dat je het snapt als je het ook echt snapt! Vaak gebeurt het dat leerlingen het na een paar keer uitleggen niet helemaal snappen, dat kan en is helemaal niet raar of erg. Wat ook kan is dat je het eerst wel snapt maar opeens de volgende les niet meer, ook helemaal geen probleem!

Bij ons mag je alles zo vaak als je wilt vragen en niks is te gek! Iedereen is sterker en minder sterk in bepaalde dingen, wij zijn er om je alles goed te laten snappen op jouw tempo!

3. Gouden Tip Eerste Rijles

Een eerste rijles is natuurlijk erg spannend en je hebt dan wel al een proefles gehad (bij ons 100% gratis en vrijblijvend) maar toch komt er een soort van spanning bij. Je bent super voorzichtig en wilt nergens tegenaan rijden etc.

Wat ik je sterk kan aanraden is om dat los te laten, al onze auto’s zijn goed verzekerd en onze rijinstructeurs hebben niet alleen de standaard instructeursopleiding gedaan maar ook nog de speciale Taktiek Cursus waar we ook bij zijn aangesloten (extra moeilijk). Dus laat ons zorgen maken dat jij nergens tegen aanrijdt en zorg dat je zelf geniet en alles in je opneemt!