Het Rijbewijs voor een Automaat

Tja waarom ook niet, waarom zou je schakelen als het helemaal niet meer hoeft, tegenwoordig gaat alles automatisch! Dus waarom nog je hand vermoeien met deze nutteloze actie? Het is niet dat we in een racewagen zitten, dan is het misschien nog wel handig om zelf te schakelen.

Helaas is de automaat in Nederland nog niet zo populair. We hebben wel al een Tesla, daarin gaat alles automatisch! Je hebt geeneens een koppeling meer want de auto rijdt volledig op elektriciteit. Nee, maar toch worden er nog massaal auto’s gemaakt met een koppeling en die rijden op brandstof die kanker verwekt en onze ozonlaag wegbrandt, met alle gevolgen van dien. Ok genoeg, frustratie geuit!

Verschillen Automaat Rijbewijs en een 'Normale'

Het rijbewijs verschilt erg weinig om mee te beginnen. Het enige, wat je waarschijnlijk al wel had verwacht, is dat je met een rijbewijs voor een automaat ook echt alleen in automatisch geschakelde auto’s mag rijden. Met een normaal rijbewijs mag je in alle auto’s rijden.

Wat ook opgelet moet worden is bij de aanvraag van het examen, het wil nog wel eens voorkomen dat rijscholen het verkeerde examen aanvragen. Vraag daarom even voor de zekerheid na bij de rijschool welk examen er voor je besteld is!

Bij ons is er qua lesprijs geen verschil in rijles krijgen in een automaat of een handgeschakelde auto. We hebben alleen minder automatisch geschakelde lesauto's dan normale. Dus wil je uitsluitend lessen in een automaat en heb je een beetje haast met de opleiding, dan is het erg raadzaam even contact op te nemen met onze klantenservice om de beschikbaarheid te checken.

Waarom Rijlessen in een Automaat?

Kijk, rijden in een automaat of niet is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Sommigen vinden het een auto voor slappelingen en zouden zichzelf nooit durven vertonen in een automaat. Anderen vinden dat helemaal niet en vinden dat het de ontwikkeling van de toekomst is, wat best logisch in de oren klinkt.

Smaak is niet het enige, er zitten natuurlijk ook echte voordelen aan. Je hebt natuurlijk gewoon minder te doen in de auto omdat je niet hoeft te schakelen. Hierdoor hou je meer tijd over om naar buiten te kijken waardoor je weer zou kunnen stellen dat je hierdoor minder risico loopt op brokken. Ook is het natuurlijk minder gevaarlijk voor de medeweggebruikers, doordat jij meer naar buiten zit te kijken. Zo zie je buiten veel meer en zie je dus sneller die fietser die zonder licht, in het donker op een regenachtige avond uit je dode hoek komt geracet!

Over het algemeen is een automatisch geschakelde auto zuiniger, dit omdat de computer de transmissie en verbranding regelt en constant optimaal houdt. Hier moeten we alleen onderscheid maken tussen een automaat (die gewoon nog een ouderwetse verbrandingsmotor heeft) of een auto die alleen maar stroom gebruikt om vooruit te komen. Je kan je voorstellen dat een auto die werkt op oplaadbare batterijen natuurlijk wel vele malen zuiniger zijn. Ook beter voor het milieu, voor de natuurliefhebbers onder ons!

De Nadelen!

De keerzijde van alle zuinigheid en veiligheid zijn onder andere dat je alleen maar in een automaat mag rijden. Als je toch koppig bent en gaat proberen te rijden in een handgeschakelde auto zonder daarvoor een opleiding te hebben gevolgd, dan zal je merken dat het niet zo een slimme beslissing is geweest. Ook omdat als de politie je aanhoudt je gewoon wordt bekeurd voor het niet hebben van een rijbewijs, wat best prijzig is.

Waar ze zuiniger zijn in verbruik, zijn ze vaak duurder in onderhoud. Dit komt doordat alles met elkaar werkt en het gewoon een groot geheel is, dus als er iets niet werkt dan moet je vaak het hele systeem vervangen. Maar dat wordt elk jaar minder en minder, door de nieuwe technologische ontwikkelen van tegenwoordig.

Ok, dus? Wel of geen Automaat Rijbewijs?

Het komt er dus op neer dat je qua rijles en examens bijna geen verschillen hebt. Het grote nadeel is dat je niet in normale auto’s mag rijden en dat is jammer. Maar dat ligt meer aan de economie dan aan het CBR, die doen namelijk gewoon van de overheid zegt. Het is absurd dat ondanks dat onze uitlaatgassen van de auto zoveel schade aanrichten aan onze gezondheid, natuur en ozonlaagje we nog steeds niet vol inzetten op elektrische auto’s!

Maar de grote mannen met geld, ook wel de mannen uit de olie industrie genoemd, zouden niet meer zoveel geld hebben als we allemaal in elektrische auto’s zouden kopen! De mannen met het geld helpen onze overheid weer als ze tekort in kas hebben of een schuld moeten terugbetalen zolang de overheid maar zorgt dat er weinig elektrische en automatische auto’s meer gemaakt worden.

Heel jammer dat dit ten koste gaat van onze gezondheid en welzijn van de natuur. Dus wat wij van rijdeninleiden.nl alle leerlingen aanraden is om niet alleen automaten te kopen maar ook juist elektrische automaten. Het verschil zal tussen een handgeschakelde en een automatisch geschakelde auto alleen maar kleiner worden, dus waarom niet kiezen voor een optie die ook nog onze kinderen en de komende generaties redt?

Neem ook de Gratis Proefles in een Automaat!

Wij houden totaal niet van discriminatie! Al gaat het om geloof, huidskleur en zelfs dus auto’s. Helaas wonen er te veel ‘simpele’ op de wereld die dat wel doen, maar wij niet! Dus ook niet tussen een automatisch geschakelde en een handgeschakelde auto. Klinkt raar, maar is waar! Daarom nodigen we je ook uit om Gratis in onze automaat te komen lessen!